• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.07.2023

11:26

Tužilaštvo traži produženje pritvora za ujaka Uroša Blažića! Držao oružje i municiju u kući

MUP Srbije

Vesti

Tužilaštvo traži produženje pritvora za ujaka Uroša Blažića! Držao oružje i municiju u kući

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Smederevu predložilo je sudu da produži pritvor G.G., ujaku Uroša Blažića (21) osumnjičenog da je u okolini Mladenovca ubio osam, a ranio 12 osoba, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo je predložilo da se G.G. produži pritvor za još 30 dana. Pritvor mu je nakon hapšenja određen zbog postojanja okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, čije ispitivanje predstoji u istrazi, kao i s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti.

Osumnjičeni je u tužilaštvu izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela. Inače G.G. je osumnjičen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom G.G. se stavlja na teret da je u pomoćnim objektima svog domaćinstva u mestu Vinište, u Kragujevcu, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i delova za oružje, pri čemu je u jednom od tih objekata 5. maja pronađen i lišen slobode okrivljeni Uroš Blažić.

Pored ujaka Uroša Blažića u pritvoru se nalazi i njegov otac R.B. i brat od ujaka B.G.

Podsetimo Uroš Blažić je 4. maja naoružan "kalašnjikovom", pištoljem i sa dve ručne bombe krenuo u krvavi pir u u selima Malo Orašje i Dubona ubio osam, a ranio 14 osoba. 

Nakon zločina dao se u bekstvo, ali mu se automobil zaglavio u susednom selu Šepšin gde je ukrao drugo vozilo i odvezao se do Malog Požarevca gde je oteo taksi vozilo i primorao taksistu da ga odveze od naselja Vinjište kod Kragujevca gde je ubrzo uhapšen u kući svog ujaka. 

Nakon hapšenja molio je policajce da ga ne tuku, a na saslušanju je rekao da je pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega i da su on i njegova porodica bili izloženi podsmehu, ruganju i ismejavanju".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Najbolji igrač VTB lige kod Mesine!
Partizan

Najbolji igrač VTB lige kod Mesine!

Najkorisniji igrač ovogodišnjeg izdanja VTB lige Nenad Dimitrijević (26) postaće novo pojačanje Armanija i zaigrati za iskusnog italijanskog trenera Etorea Mesinu.

01.06.2024

11:59

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31