• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

14.07.2023

10:12

Planirao da uništi dokaze! Zvicer hteo da zapali kuću u Ritopeku koju je klan Velje Nevolje koristio za likvidacije

MUP/printscreen/Marko Đoković/Miloš Rafailović

Vesti

Planirao da uništi dokaze! Zvicer hteo da zapali kuću u Ritopeku koju je klan Velje Nevolje koristio za likvidacije

Podeli vest

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, kako je navedeno u dokumentima crnogorskog tužilaštva, planirao je posle hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da organizuje ekipu koja bi uništila dokaze zločina u kući u Ritopeku

Vođa zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana", Radoje Zvicer, nakon što su 4. februara 2021. godine uhapšeni Velja Nevolja i Mare Mesar kao i većina članova njihove grupe pokušao je da organizuje ekipu koja bi iz kuće strave u Ritopeku iznela industrijsku mašinu za mlevenje mesa u kojoj su uništavana tela žrtava. 

U dokumentima crnogorskog tužilaštva između ostalog je i komunikacija koju su tog dana preko skaj aplikacije imali Zvicer i njegov saradnik Milan Vujotić, a iz koje je evidentno da su bili uvereni da policija i tužilaštvo kako su verovali da "nemaju nikakve dokaze" i "da im ne mogu ništa".

Foto: Marko Đoković

Kuća strave u Ritopeku

U porukama je Zvicer izneo svoje sumnje da ih neko ne oda ili policija pronađe mašinu, a Vujotić mu je odgovorio da je u mašini "ovoliko iskidano ljudi" i da bi trebalo zapaliti i kuću i mašinu.

Vođa "kavčana" je tada izneo svoj plan za ukljanjanje dokaza i Vujotiću je napisao: "Neka je, ako nije pala, treba to da razmontira i nosi neđe, da kupi dvije prasice i provuče ih kroz tu mašinu, pločice i sve iz kuće skine, kao i nameštaj." 

Foto: MUP Srbije

Tela žrtava uništavali u mašini za mlevenje mesa

 

U prepisci na dan kada su uhapšeni pripadnici "koljačkog klana" u Beogradu, Zvicer i Vujotić su izneli svoj strah da bi neko mogao da progovori o dešavanjima u kući u Ritopeku, a vođa "kavačkog klana" je na kraju zaključio." Nisu ludi da pokleknu, niđe dela nema."

Na sam dan hapšenja Balivuka i pripadnika njegove grupe policija je pronašla tragove krvi u kući u Ritopeku, ali tajna prostorija i industrijska mašina za mlevenje mesa u kojoj su uništavana tela žrtava ovog klana pronađena je tek tri meseca kasnije.

Foto: MUP Srbije

Ulaz u tajnu prostoriju u garaži kuće u Ritopeku

Podsetimo istragom je utvrđeno da su pripadnici klana na preavru dovodili žrtve u ovu kuću, a onda ih mučili, ubijali, a njihova tela komadali i mleli u mašini, a onda bacali u Dunav. 

Inače prema dokumetima iz crnogorske optužnice Zvicerovo naređenje je preneo Duško Roganović i to Bojanu Hrvatinu koji u tom trenutku još uvek nije bio uhapšen i koji je obećao "da će počistiti sve što je ostalo".

Hrvatin je na kraju obavestio vođe "kavačkog klana" da Žandarmerija čuva kuću i da ništa ne može da učini kako bi uništio dokaze.

Bojan Hrvatin je uhapšen u julu 2021. godine i postao je svedok okrivljeni koji je u svom iskazu otkrio kakve su se sve strahote odvijale u kući u Ritopeku i ko je sve u njoj ubijen. On je po sporazumu sa tužilaštvom osuđen na 15 godina zatvora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija