• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ vijesti

28.06.2023

12:31

Zvicer uz harmoniku slavio ubistvo škaljara! Kavčani uz muziku proslavili likvidaciju na Krfu

printscreen

Vesti

Zvicer uz harmoniku slavio ubistvo škaljara! Kavčani uz muziku proslavili likvidaciju na Krfu

Podeli vest

Prema Skaj dokazima zloglasni crnogorski "kavački klan" likvidaciju Alana Kožara (43) na Krfu u julu 2020. godine slavio uz harmoniku

Na suđenju Stefanu Kariću u Višem sudu u Podgorici, koji se tereti da je 2020. u Beču imao zadatak da kao pripadnik klana ubije Dejana Kašćelana, po prvi put su prikazani dokazi sa Skaj aplikacije, i to u vidu audio-materijala, fotografija i poruka.

Tužilaštvo je prezentovalo poruke iz čet grupe u kojoj je bio Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavačkog klana", Patra Lazović, bivši pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost i policajac Ljubo Milović koji se sumnjiči da je vođa policijskog klana koji je pomagao kavčanima.

Foto: printscreen

 

Sudija je navela da postoji sumnja da je u jednom trenutku Radoje Zvicer napisao poruku: "Zamalo da stradamo od Alana Taipovog!" kako je dalje objasnila klan je tako zvao pokojnog Alana Kožara.

Foto: Privatna arhiva

Damir Hadžić i Alan Kožar ubijeni na Krfu

Pa da podsetimo, Kožar je bio vođa barske grupe koja je bila bliska "kaljarskom klanu". On je likvidiran 23. jula 2020. godine zajedno sa Damirom Hadžićem ispred vile u kojoj su boravili na grčkom ostrvu Krf.

- U audio-poruci čuje se pesma praćena zvucima harmonike, a u sudu tvrde da se slavilo ubistvo Kožara - pišu Vijesti i dodaju delove prepiske nakon zvuka harmonike: "Idemo da koljemo Turke, ekstreme, iz Bijelog Polja, Rožaja, Bara...", "Idemo Lazovići, Milovići, Zviceri, deri bre po Crnoj Gori".

Tokom slavlja povodom ubistva Alana Kožara neko na mikrofon izgovara: "Da se legitimišem Ljubo Milović za moju braću, pa neka hapse, neka otvaraju telefone."

- Ajmo Miloviću, ajmo Lazoviću - pevač na mikrofonu tokom slavlja proziva osumnjičene bivše crnogorske policajce.

Sudija je potom navela i da moraju da se ispitaju svi dokazi vezani za mučenje Kovača u policiji, kao i da će svi biti adekvatno kažnjeni. Takođe, navela je i da je okrivljeni Kovač uz pretnje morao da otključa svoj Skaj telefon tako da ti dokazi nisu zakoniti pred sudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija