• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

18.06.2023

23:44

OGLASILA SE PORODICA UBIJENOG "ŠKALJARCA" MINJE ŠAKOVIĆA! Bol preteška, a tuga za tobomm večna...

printscreen

Vesti

OGLASILA SE PORODICA UBIJENOG "ŠKALJARCA" MINJE ŠAKOVIĆA! Bol preteška, a tuga za tobomm večna...

Podeli vest

Pre godinu dana u Budvi ubijen je Milić-Minja Šaković, koji je u policijskim dokumentima važio je za visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" ali i vođu njihovog podgoričkog ogranka.

Porodica i prijatelji su se, povodom njegove smrti, oglasili čituljama u jednom podgoričkom dnevnom listu. 

- Godine bez tebe, godine tuge, godine su bezbroj pitanja, učestalost bez odgovora. Bio bi ponosan na odličan uspjeh Manje i Andreja i na Elenino prvo: "tata". Nedostaješ i nedostajaće zauvijek. Volimo te beskrajno. Jelena, Manja, Andrej i Elena - napisala je emotivnu poruku supruga ubijenog Šakovića.

Foto: DAN

Minjin brat Marko oprostio čituljom

I njegov brat Marko, koji ga je svojevremno spasao smrti oglasio se čituljom. 

- Brat, ljubav prevelika, bol preteška, a tuga za tobom vječna. Voli te. Marko.

Pored njega, na jednogodišnji pomen od ubijenog Šakovića su se oprostilo još nekoliko bližnjih. 

Ubica Šakovića i njegov pomagač u Crnu Goru došli su dvadesetak dana pre nego su ga 17. juna likvidirali na terasi budvanskog kafića "Korkovado". Kragujevčanin Duško Tanasković je 25. maja prešao granicu Crne Gore, a četiri dana kasnije u Budvi iznajmio stan iz kog je visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" nadzirao zajedno sa Lukom Pilčevićem (22) iz Beograda.

Foto: Društvene mreže

Luka Pilčević iz Beograda je osumnjičen za ubistvo

Istražitelji nisu utvrdili kada je i kuda tačno osumnjičeni za ubistvo, Luka Pilčević prešao granicu. Beograđanina sa Karaburme sumnjiče da je ispalio hice u Podgoričanina, a Tanaskovića da mu je u tome pomogao - stvaranjem uslova za izvršenje krivičnog dela. 

U Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Luku, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. Prema dokazima prikupljenim u ovoj fazi istrage, nadzorne kamere s više objekata snimile su ga 10. i 11. juna u Budvi - rekao je sagovornik uključen u istragu.

Pilčević prešao mimo granice?

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije CB Budva Vesko Nedović objasnio je da to što nije evidentirano kako je Luka ušao u Crnu Goru može da znači da je ušao ilegalno ili da je koristio falsifikovana dokumenta. Predstavnici Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici su prošlog leta saopštili da je protiv Luke Pilčevića i Tanaskovića krivična prijava podneta 20. jula i da je istog dana za njima raspisana međunarodna poternica.

SDT i policija veruju da su članovi grupe planirali da iz obližnjeg iznajmljenog stana iz snajpera ubiju Šakovića, vrebali trenutak da pucaju kada izađe u dvorište svoje kuće u Zagoriču, a nakon toga pobegnu manjim automobilom i zapale ga na periferiji grada.

Foto: Printskrin video

Duško Tanasković se tereti za pomaganje

Specijalno državno tužilaštvo vodilo je i uviđaj nakon što je Milić Minja Šaković, 15. decembra 2020. godine, ostao bez blindiranog audija. Lažni kupci su mu tada ukrali automobil i umjesto nekoliko desetina hiljada evra, kako je bio dogovor, ostavili falsifikovani pasoš.

Taj slučaj je bio u rukama SDT-a, zbog osnova sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju.

Šaković je polovinom decembra 2017. godine, dva meseca nakon što je preživeo ranjavanje, prijavio policiji da je zagoričkim ulicama jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira. Zbog višegodišnjeg rata "škaljarskog" i "kavačkog" klana Šaković je, kažu upućeni, bio veoma oprezan. Retko je izlazio iz kuće, a koristio je samo blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbeđenja.

Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo atentat nakon što su mu ubice iz automatske puške sa pet metaka pucale u grudi u kafeu "Auto Zete" u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil. Tog dana u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica zapucao iz automata.

Brat ga spasao pre šest godina

Šaković je tog dana preživeo, najverovatnije, zahvaljujući bratu Marku Šakoviću, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod... Policija je početkom marta 2021. godine uhapsila petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, kojoj se na teret stavlja planiranje ubistva Milića Minje Šakovića.

Specijalno državno tužilaštvo veruje da su sprečili grupu da ubiju Šakovića, a u kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja likvidacije istražitelji su pronašli više njegovih fotografija - sa prozora porodične kuće u Zagoriču, dvorišta...

Milić Minja Šaković kao maloletnik ubio je krajem avgusta 2005. godine u Zagoriču Podgoričanina Mi­ro­ja Ba­o­šića (26). Tada je Šaković sa svojim bratom Markom (19) sakriven u žbunju čekao Baošića is­pred njegove ku­će u tom na­se­lju, a potom zapucao zbog čega je mladić preminuo pola sata kasnije u Kliničkom centru u Podgorici.

Zbog ubistva Baošića, maloletni Šaković je osuđen na 10 godine ali mu je kazna kao maloletniku odlukom Apelacionog suda preinačena na vaspitnu meru u trajanju od jedne do četiri godine. Njegov brat Marko Šaković osuđen je na 12 godina, ali je i ta robija kasnije smanjena.

Motiv za ubistvo Baošića bile su razmirice sa Mar­kom Ša­ko­vi­ćem, sa ko­jim je imao ne­ko­li­ko

va­tre­nih ob­ra­ču­na.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija