• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

13.05.2023

20:04 >> 20:16

SLUČAJ "TRANŠPED" PONOVO NA TAPETU! Poništena presuda za "isisavanje" više od dva miliona evra!

printscreen

Vesti

SLUČAJ "TRANŠPED" PONOVO NA TAPETU! Poništena presuda za "isisavanje" više od dva miliona evra!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu, kojom je slovenački biznismen Dušan Plut (68) bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog zloupotrebe položaja i pranja novca na štetu "Tranšpeda", nekada čuvenog giganta za špediciju i transport iz kojeg je "isisano" preko dva miliona evra!

Naloženo je novo suđenje "zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja."

"Prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer je nerazumljiva i iz nje se ne može zaključiti na koji način je okrivljeni izvršio krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na tere. U obrazloženju presude nisu navedeni razlozi o činjenicama, koje su predmet dokazivanja, dok su razlozi koji su navedeni u obrazloženju nejasni i u znatnoj meri protivrečni", saopštio je Apelacioni sud.

Prema optužnici, Plut je od 5. januara 2004. do 24. decembra 2009. godine, kao zamenik predstavnika Upravnog odbora "Tranšpeda", nezakonito pribavio korist svojoj firmi "Terna" iz Novog Mesta (kasnije "Novoline" Ljubljana) od ukupno 2.097.148 evra po ugovorima o konsaltingu i zakupu.

U navedenom periodu, kako se tvrdi, taj novac je iskoristio za sticanje imovine, odnosno, isplatu dela kupoprodajne cene poslovne zgrade u Beogradu, u ulici Kralja Petra 45, površine 3.557.50 metara kvadratnih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija