• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.05.2023

07:00

"BILI SU LJUBOMORNI JER SE DRUŽIM SA POZNATIMA" Šokantni detalji iz iskaza Uroša Blažića

Zoran Sinko/printscreen

Vesti

"BILI SU LJUBOMORNI JER SE DRUŽIM SA POZNATIMA" Šokantni detalji iz iskaza Uroša Blažića

Podeli vest

Uroš Blažić (20), koji je 4. maja pobio osmoro meštana Dubone i Malog Orašja kod Mladenovca, tokom saslušanja pokušao je da opravda jezivi masakr time da su ljudi iz ovih sela, između ostalog, bili ljubomorni na njega jer se "družio s poznatim ličnostima"?! Takođe, pravdao se da su ga meštani ismevali i pravili zaveru protiv njega i da je "od mladosti trpeo nepravdu jer je tamnoput, pa su ostala deca mislila da je Rom"?!?

Kako saznajemo, Uroš je pred tužiocem priznao da je počeo intenzivno da vežba pucanje iz pištolja i puške još 2021, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj.

- Kazao je da je povremeno išao u streljanu, kao i da je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće, gađajući džak peska. Tokom davanja iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima. Rekao je da je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima, Nikolom Đorđevićem i Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, tvrdeći da su meštani zbog toga bili ljubomorni na njega. Govorio je i da je osećao podsmeh i ruganje, da su meštani pravili zavere protiv njega i da su ogovarali njegovog oca - kazao je naš izvor.

Pravdanje
Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol

Posebno šokantni su delovi Blažićevog iskaza gde se pozivao na veru i patriotizam?!?

- Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je Blažić šokiranom tužiocu.

Da ipak nije reč o "zlostavljanom i maltretiranom mladiću", kao što se Uroš nevešto prikazuje, može se videti iz izjava meštana, koji su redom pričali da su i Uroš i njegov otac Radiša bili nasilnici i sociopate i da su ih obojica "gledali s visine".

Foto: MUP Srbije

Ubica iz Mladenovca nakon počinjenog masakra

- Uroš je u više navrata bez ikakvog povoda napadao meštane, bahatio se i ponašao se kao da je bolji i pametniji od svih. On sam se hvalio tim poznanstvima sa rijaliti učesnicima, iako to realno nikog od nas nije zanimalo. Otac mu je takođe bahat i agresivan, često je meštanima pretio oružjem i bombama, svi su znali da su i Uroš i Radiša naoružani do zuba - kazao nam je meštanin Dubone, gde žive Blažići.

Podsetimo, Uroš je 4. maja uveče, samo dan nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, započeo krvavi pir tako što je u Malom Orašju bez ikakvog povoda ubio petoro mladih. Zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje u tamošnjem školskom dvorištu. Posle pokolja pobegao je kod babe i dede u Vinjište kod Kragujevca, gde je narednog jutra uhapšen. Posle saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana, a u međuvremenu je iza rešetaka završio i njegov otac zbog nelegalnog oružja.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija