• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

25.04.2023

23:18

MARKO MILJKOVIĆ BIO SA KOSMAJCEM U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI! Svedok saradnik tvrdi da se sin pokojnog Dragoslava Kosmajca sreo sa šefom klana!

Vesti

MARKO MILJKOVIĆ BIO SA KOSMAJCEM U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI! Svedok saradnik tvrdi da se sin pokojnog Dragoslava Kosmajca sreo sa šefom klana!

Podeli vest

Marko Miljković Mare (36) bio je u Dominikanskoj Republici zajedno sa Lazarom Kosmajcem (31), izjavio je danas na suđenju svedok-okrivljeni Nikola Spasojević!

Lazar Kosmajac je sin Dragoslava Kosmajca (67), koji je preminuo od posledica korone 12. aprila 2020. godine. Spasojević nije precizirao kada su Miljković, optužen za monstruozna krivična krivična dela i Lazar Kosamajac bili u Dominikani. Odgovarajući na Miljkovićevo pitanje da li je pozajmio pare za sahranu oca, Spasojević je rekao: "Jeste, 400 evra, tada si bio u Dominikanskoj Republici sa Lazarom Kosmajcem".

Pošto je govorio da je posle ubistva dvojice "škaljaraca", Baranina Alana Kožara (43) i Užičanina Damira Hadžića (45) na Krfu, u julu 2020. godine, želeo da se reši "golfa", može se zaključiti da je to bilo iste godine.

Foto: D. Ćuruvija

Lazar Kosmajac sa Duškom Šarićem na pomenu ocu

Lazar Kosmajac viđen je na sahrani svog oca, kada je održao govor. Njegovog oca Dragoslava domaća javnost je smatrala narko-dilerom i nazivala "srpskim Eskobarom" i "srpskim Al Kaponeom", ali Kosmajac u Srbiji nije osuđivan.

Poznato je da je 90-ih godina prošlog veka sa Radetom Ćaldovićem Ćentom, inače bliskim prijateljem Željka Ražnatovića Arkana, harao Bečom, pa je "pao" za pljačke i "odležao" dve godine u zatvoru.

Pričalo se da je upravo u Beču iza rešetaka upoznao i sprijateljio se sa saradnikom kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara i da je kasnije tom vezom iz Južne Amerike u Evropu "uvozio" ogromne količine kako heroina tako i kokaina.

Navodno, time je "zaslužio" mesto u "Beloj knjizi" MUP-a, ali ga je "Sablja" zaobišla.

Foto: D. Ćuruvija

Porodica i prijatelji na pomenu Dragoslavu Kosmajcu

Smatralo se da je od tako stečenih para po Beogradu, ali i širom Evrope, kupio veliki broj nekretnina. Zbog optužbe za utaju poreza, Kosmajac je 2014. godine uhapšen u spektakularnoj akciji, a tada mu je u vilu na Zvezdari upalo 30 policajaca. Tada je procenjeno da u nekretninama u Srbiji poseduje više od deset miliona evra, a širom Evrope više od milijardu evra! Međutim, sve te nekretnine bile su na ime neke druge osobe, dok je on zvanično imao prijavljene samo prihode po osnovu invalidske penzije, koju je zaradio kao konobar!

Tada mu je zaplenjeno 20-ak lokala u Beogradu.Kada je u februaru 2015. položio kauciju u visini od 200.000 evra, pušten je da se brani sa slobode.

Optužbe za utaju poreza su odbačene, a 2018. godine, Kosmajac je oslobođen optužbi da je počinio krivično delo podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAVRŠENO NAPETO ISPITIVANJE! KUMOVI U KLINČU! SPASOJEVIĆ OPTUŽIO MILJKOVIĆA I BELIVUKA: Rekao si da ćeš da ubiješ, iz straha sam krenuo sa tobom!
Hronika

ZAVRŠENO NAPETO ISPITIVANJE! KUMOVI U KLINČU! SPASOJEVIĆ OPTUŽIO MILJKOVIĆA I BELIVUKA: Rekao si da ćeš da ubiješ, iz straha sam krenuo sa tobom!

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas se nastavljeno suđenje pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Svoje izlaganje dao je treći svedok-saradnik i kum Marka Miljkovića, Nikola Spasojević. On je do sada obelodanio nove, brutalne detalje o zločinima kriminalne grupe kojoj je pripadao.

25.04.2023

14:27 >> 19:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12