• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2023

16:34

ZVICER I VUŠOVIĆEVI VRAČARCI POD ISTRAGOM! Cijanidom pokušali da otruju bivšeg saradnika, PROPEVAO U POLICIJI!

Printscreen

Vesti

ZVICER I VUŠOVIĆEVI VRAČARCI POD ISTRAGOM! Cijanidom pokušali da otruju bivšeg saradnika, PROPEVAO U POLICIJI!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage prema 13 lica i to: prema Radoju Zviceru, Nikoli Vušoviću, zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je delala na teritoriji Srbije i Crne Gore, a tereti se za najteža krivična dela!

Naredba o sprovođenju istrage je i prema: Nedeljku Todoroviću, (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se nalazi u pritvoru), Dariu Đorđeviću, (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji je lišen slobode u Republici Austriji zbog krivičnih dela izvršenih na teritoriji te države), Aleksandru Miloševiću, (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se od ranije nalazi u pritvoru), Nikoli Milekoviću, (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se odranije nalazi u bekstvu), Ognjenu Drašković, (koji se nalazi u pritvoru po rešenju Višeg suda u Kraljevu zbog ranije izvršenih krivičnih dela), Danilu Tešiću, Bojanu Šotri, (koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu zbog ranije izvršenih krivičnih dela), Aleksandri Čović, Darku Preleviću, (koji ima prebivalište na teritoriji Republike Crne Gore i trenutno je nedostupan organima Srbije), Bogdanu Dimitrijeviću i Dejanu Rutalju.

Bio označen kao cinkaroš

Kriminalna grupa koja je uhapšena u velikim policijskim akcijama Žiča i Paralela planirala je likvidaciju Strahinje Savića. On je inače rodom iz Kraljeva i za kriminalnu grupu koja je planirala njegovo ubistvo bio je angažovan da u januaru 2021. u Budvi učestvuje u ubistvu prijatelja Luke Bojovića, Marka Ljubiše Kana.

Kako saznajemo vođa kavačkog klana likvidaciju svog čoveka je naručio jer je upravo on "zabrljao" u Budvi, u vreme kada su u Crnoj Gori boravili i Veljko Belivuk i Marko Miljković, a potom posle hapšenja dao istražiteljima informacije o kriminalnoj grupi. Prosto rečeno, bio je označen kao cinkaroš - otkriva izvor.

Kako navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da su u periodu od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije i Republike Crne Gore, osumnjičeni Radoje Zvicer i Nikola Vušović organizovali organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo iz člana 114. KZ, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246. KZ, neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. KZ, krivičnog dela prinuda iz člana 135. stav 5. KZ i krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1. KZ, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

Foto: printscreen

Hapšenje Vračaraca
Pokušali da otruju cijanidom pritvorenika u Crnoj Gori

Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije SKY ECC putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa EVROPOL, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju lice koje se nalazilo u pritvoru u Republici Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije.

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenih koji su lišeni slobode, sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu predložilo određivanje pritvora za sva lica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31