• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2023

13:45

PORED UBISTVA SUPRUGE TERETI SE ZA JOŠ TRI DELA! Određen datum suđenja Brajanu Volšu, suprugu nestale Srpkinje

Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Printscreen facebook/Pixels

Vesti

PORED UBISTVA SUPRUGE TERETI SE ZA JOŠ TRI DELA! Određen datum suđenja Brajanu Volšu, suprugu nestale Srpkinje

Podeli vest

Brajan Volš (46), suprug nestale Srpkinje Ane Volš (39), pojaviće se ponovo pred nadležnim američkim sudom u aprilu, kada će mu, zvanično biti pročitana optužnica za ubistvo, a kako prenose tamošnji mediji pored toga on se tereti za još tri dela.

Protiv Volša je 30. marta okružni tužilac Norfolka Majkl V. Morisi potvrdio optužnicu za ubistvo, a pored ovog najtežeg krivičnog dela, na teret mu se stavljaju i dovođenje u zabludu policijske istrage, zatim ometanje pravde i nepropisno prenošenje ljudskog tela.

Ukoliko se dokažu ove tvrdnje, Volšu prema zakonu američke države Masačusets preti kazna doživotne robije, bez mogućnosti uslovnog otpusta!

Foto: printscreen

 

Do  27. aprila, kako se navodi, trebalo bi da se okonča postupak oko dostavljanja sve potrebne dokumentacije, koju je tražila odbrana. 

Potvrđivanjem optužnice za najteže krivično delo i optužbe za još nova tri dela, slučaj se prema tamošnjem zakonu premešta u Viši sud u Norfolku, gde će se odvijati postupak. 

- Ovo je samo korak u dugom procesu, a Volš i dalje ima ustavnu pretpostavku nevinosti i svu zaštitu koja mu se pruža po Ustavu - kazao je tada Morisi i dodao:.

- Zahvalni smo detektivima koji su uložili toliko sati u prikupljanje dokaza u ovom slučaju i svedocima koji su nam pomogli da dođemo do ovog nivoa u postupku.

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/printscreen facebook/pixels

 

Podsetimo, Anu je poslednju živu video porodični prijatelj Volšovih, koji je kod njih u kući u naselju Kohaset, nadomak Bostona, bio na dočeku Nove godine, a njen nestanak prijavljen je tri dana kasnije.

Prijavu je prvi podneo direktor firme u Vašingtonu, u kojoj je Srpkinja radila, pošto se nije pojavila na poslu, što je za nju bilo neuobičajeno.

Kada je njen šef pozvao Brajana da ga pita gde je Ana, ovaj mu je, kako je svojevremeno objavljeno, kazao da je ona otputovala 1. januara rano ujutro, odnosno da je tog dana imala let iz Bostona za Vašington. 

Milanka Ljubičić, Anina majka, kao i Anina sestra, koja živi u Kanadi, prema nezvaničnim informacijama su upoznate sa svim detaljima iz istrage.

Kako prenose pojedini mediji, one su preko konferencijske veze imale sastanak sa nadležnim tužiocem, u vezi sa ovim slučajem, i tada su im predočeni svi detalji iz istrage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija