• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

08.03.2023

06:30

KOME ĆEMO ANĐELE SADA SLAVITI ŠESTI ROĐENDAN?! Vapaji bake za malim Nemanjom cepaju dušu, ovo su potresni detalji VELIKE TRAGEDIJE

Printscreen

Vesti

KOME ĆEMO ANĐELE SADA SLAVITI ŠESTI ROĐENDAN?! Vapaji bake za malim Nemanjom cepaju dušu, ovo su potresni detalji VELIKE TRAGEDIJE

Podeli vest

Mali Nemanja N. (6), dete s posebnim potrebama, nastradao je nakon što je upao u tek iskopanu jamu u dvorištu, punu vode . U to vreme otac je spavao, pošto se vratio iz noćne smene u pekari

Mali Nemanja N. (6), dečak sa posebnim potrebama, udavio se kada je upao u septičku jamu u dvorištu kuće u selu Rogača kod Sopota! Za to vreme otac dečaka, Zoran N. (30), spavao je pošto se kobnog jutra vratio iz noćne smene u pekari.

Okliznuo se i pao

Kako saznajemo od izvora iz istrage, tragedija se dogodila u ponedeljak oko 14.20, dok se nesrećni mališan igrao u dvorištu kuće u Ulici Janka Katića u selu Rogača.

- U trenutku nesreće otac je spavao, a mlađa ćerka se igrala u kući. Mali Nemanja je za to vreme bio sam u dvorištu i u jednom trenutku se približio tek iskopanoj jami punoj vode. Dečak se najverovatnije okliznuo i upao u jamu, pa se udavio - kazao je naš izvor, i dodao:

Foto: informer.rs

 

- Ubrzo nakon toga otac se probudio i shvatio da mu je sin bez nadzora, pa je istrčao u dvorište. Tamo ga je zatekao stravičan prizor. Zgrabio je sina, izvukao ga iz jame, ali bilo je prekasno.

Hitna pomoć je, po rečima našeg sagovornika, mogla samo da konstatuje smrt mališana, a nakon uviđaja telo dečaka je poslato na Institut za sudsku medicinu, radi obdukcije.

Dečakov otac Zoran, skrhan od bola u suzama je kazao da ne zna kako će preboleti sina.
- Zaspao sam tog dana i samo sam se jednog momenta trgao iz sna i video da mi nema sina u kući.

Tuga

Istrčao sam u dvorište i imao šta da vidim... Nemanja je plutao u vodi...
Nemanjin otac

Istrčao sam u dvorište i imao šta da vidim... Nemanja je plutao u vodi... Brzo sam ga izvukao, pokušao reanimaciju, odmah zatim sam pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali za mog Nemanju je već bilo kasno. Ne znam šta ću i kako ću dalje bez njega - priča očajni otac.

Komšije kažu da je Zoran živeo sam sa Nemanjom i ćerkicom jer ga je supruga napustila.

- Zoranova bivša žena je pre nekoliko godina ostavila dečicu njemu na čuvanje i napustila ih. Tada mu je rekla: "Ili pazi na decu ili ću ih staviti u dom." Ni trepnula nije... On je, jadnik, ostao sam sa decom i pokušavao da ih podigne... - rekao je komšija.

Prema njegovim rečima, Zoran je radio noću u jednoj pekari u Mladenovcu, pa je zbog toga angažovao jednu ženu da mu pazi na decu dok je on na poslu.

- On je zaista vredan i požrtvovan otac. Kupio je tu kuću u centru sela na kredit, mučio se da otplaćuje rate. Stalno sam ga viđao umornog... - kazao je komšija.

Foto: informer.rs

 
Renovirali kupatilo, iskopali septičku jamu

Pre izvesnog vremena, Zoran je angažovao majstore da renoviraju kupatilo u kući, pa su oni zbog toga iskopali septičku jamu u dvorištu.

- Jama je ozidana, napunjena je vodom, ali nije pokrivena. Niko ne zna kako je mali Nemanja upao unutra. Samo smo videli policiju i Hitnu pomoć u njihovom dvorištu - napominje komšija.
Inače, od stradalog mališana, koji je 25. marta trebalo da proslavi šesti rođendan, potresnom porukom na Fejsbuku oprostila se baka Ljubinka:

- Kako će baka da živi, Neco, bez tebe? Sve bih dala da mogu još jednom da te zagrlim i poljubim. Kome ću, anđele moj, slaviti šesti rođendan? Kako da preživim, kada je bol jača? Neco, voli te tvoja baka puno, neka te anđeli čuvaju...

Slične tragedije

* 2. maj. 2021. - Šestogodišnji U. L. utopio se u septičkoj jami, u dvorištu vikendice u niškom naselju Karaula. Nesrećni dečak je sa porodicom došao u vikendicu kako bi proslavio prvomajski praznik, kada je iznenada upao u jamu i udavio se.
* 26. aprila 2017. - Dečak Zuhdo Muratović (3) utopio se kada je upao u metar duboku nedovršenu septičku jamu u blizini kuće u selu Vrsjenice na Pešterskoj visoravni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!
Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!

Danas se održala jedna od najvećih borbi za pravdu srpskog naroda. U 16 časova održano je glasanje na Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici čiji su glavni predlagači Ruanda i Nemačka. Sramna rezolucija je usvojena, ali sa mnogo manjim brojem glasova "za" od onog koji su njeni sponzori očekivali. Brojni gosti Informer TV tokom čitavog dana govorili su na ovu temu u specijalnoj emisiji.

23.05.2024

12:21 >> 22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija