• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.12.2022

15:54

PRODAVAO ORUŽJE PO SRBIJI I ZAPADNOJ EVROPI! U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan Arven Baleri iz Podujeva

N.Š.

Vesti

PRODAVAO ORUŽJE PO SRBIJI I ZAPADNOJ EVROPI! U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan Arven Baleri iz Podujeva

Podeli vest

Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Arvena Balerija, (prethodno ime Rafet Hodža), rođenom u Podujevu , a koji je državljanin Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Osumnjičeni Arven Baleri je organizovano kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali za sada više neidentifikovanih nepoznatih osoba iz Republike Srbije i drugih država u okruženju, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

On je od početka godine, pa do 27. decembra, organizovao nabavku veće količine vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i mlinsko-eksplozivnih sredstava, koje je zajedno sa drugim neidentifikovanim pripadnicima organizovane kriminalne grupe prenosio u za to unapred pripremljenim vozilima.

Foto: printscreen

Ilustracija

Nakon toga su ih pripadnici grupe skladištili na skrivenim lokacijama, a potom bi osumnjičeni Baleri pronalazio kupce, a pripadnici su deo oružja transportovali do kupaca u centralnom delu Republike Srbiji i AP KiM, kao i u zemlje u regionu i Zapadnoj Evropi, radi njihove prodaje.

Osumnjičeni Arven Baleri je, kako se dalje navodi, nakon prethodnog dogovora sa za sada neidentifikovanim kupcima 27. decembra 2022. godine zajedno sa drugim osumnjičenim neidentifikovanim osobama, sa nepoznate lokacije na teritoriji Republike Srbije u prepodnevnim časovima preuzeo veće količine vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i mlinsko-eksplozivnih sredstava koje su spakovali u jednu veću torbu crne boje, koje je osumnjičeni po unapred pripremljenom planu prevezao na područje Bujanovca, sa namerom predaje nepoznatim kupcima.

Foto: MUP Srbije

Ilustracija

Torbu je, kako se sumnja, u Bujanovcu smestio u prtljažnik motornog vozila marke „bmv“, koje je po njegovom nalogu istog dana dovezao jedan pripadnik grupe u nameri da se u pogodnom trenutku izvrši primopredaja sa kupcima, a koja je sprečena hapšenjem Balerija.

- U prtljažniku je pronađeno osam automatskih pušaka, jedna malokalibarska puška sa optikom i prigušivačem, automatski pištolj „škorpion“ sa prigušivačem, dvanaest okvira za automatske puške, jedan tromblonski nastavak za automatsku pušku, tri tela bombe M 75, crne boje, tri upaljača sa kašikom i osiguračem za bombe M 75 i 272 komada municije različitog kalibra - piše u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložilo je sudiji za predthodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se prema osumnjičenom Baleriju odredi pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00