• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Alo.rs

25.10.2022

19:02

DAJU PRAVO BOGATSTVO ZA LAŽNA DOKUMENTA! Žuti je iskreširao cifru od koje se zavrti u glavi

printskrin/sozcuwebtv

Vesti

DAJU PRAVO BOGATSTVO ZA LAŽNA DOKUMENTA! Žuti je iskreširao cifru od koje se zavrti u glavi

Podeli vest

Pripadnici "kavačkog" i "škaljarskog" klana izdvajaju vrtogalve sume novca kako bi "kupili" novi identitet i slobodno se kretali po svetu! Radoje Živković i Zdravko Perunović, koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Jovana Vukotića, za lažna dokumenta su navodno dali svaki po oko 50.000 evra!

Vođa škaljarskg klana Jovan Vukotić brutalno je likvidiran 8. septembra u Istanbulu, naočigled vanbračne supruge Maše i njihovog detata. Dvojica muškaraca na motociklu otvorila su vatru na njega, dok se nalazio u automobilu. Vukotić je preminuo je na licu mesta, a posle nekog vremena uhapšeno je više od deset ljudi, a među njima i „kavčani“ Radoje Živković i Zdravko Perunović.

- Gotovo da nema sumnje da je vođa kavčana Radoje Zvicer organizovao i finansirao ubistvo Vukotića, a tu su mu pored "kavčana" pomoć pružile i dve turske kriminalne grupe. Među uhapšenima u Turskoj su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera i Zdravko Perunović.

Foto: printscreen youtube

Hapšenje ubica Jovana Vukotića

Reč je o pripadnicima kavačkog klana, a kod sebe su imali čak 17 lažnih dokumenata iz raznih država. Turska policija je prilikom hapšenja pronašla šest lažnih pasoša i još 11 lažnih ličnih karata. Dokumenta su pripadala „kavčanima“ Radoju Živkoviću i Zdravku Perunoviću. Živković je imao isprave Bosne i Hercegovine, Švajcarske i Ukrajine. Perunović je imao dokumenta Švajcarske, Italije i Crne Gore - navodi izvor i dodaje detalje:

- Svi pripadnici klanova kupuju nove identitete. Uglavnom su to lažni pasoši zemalja Evropske unije, kako bi se nesmetano kretali po Evropi.

Čak je i sam Jovan Vukotić imao lažni identitet. Većina njih uglavnom ima slovenačka dokumenta ili isprave neke druge slovenske zemlje zbog jezičke barijere i zbog fizičkog izgleda, koji više odgovara istočnoevropskom.

Foto: printscreen / sozcuwebtv

Radoje Živković Žuti

Pripadnici klanova spremni su da plate i do 50.000 evra ali i više za nove isprave. Radoje Živković je uglavnom glumio Ukrajinca - tvrdi naš sagovornik. Podsetimo, prema pisanju turskih medija, nakon saznanja da se Vukotić krije u Turskoj, Živković i Perunović došli su u Istanbul gde su se nagodili sa dve kriminalne organizacije da likvidiraju Vukotića. Za to su im, po nalogu Radoja Zvicera, ponudili ukupno 1,5 miliona evra.

- U ubistvu su učestvovale dve kriminalne grupe čije se vođe trenutno nalaze u zatvoru. Bariš N. je uhapšen pre mesec dana u Italiji i on je iz zatvora svojim ljudima davao uputstva šta da rade, dok je Binali C. u pritvoru u Crnoj Gori. Binalijeva grupa je imala zadatak da prati Vukotića, a Bariševa da izvrši egzekuciju - pišu turski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija