• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2022

21:52

KO JE RADOJE ZVICER? Vođa smrtonosnog "kavačkog klana" najveći švercer kokaina na svetu, ČOVEK U NEPREKIDNOM BEKSTVU?!

Vesti

KO JE RADOJE ZVICER? Vođa smrtonosnog "kavačkog klana" najveći švercer kokaina na svetu, ČOVEK U NEPREKIDNOM BEKSTVU?!

Podeli vest

Radoje Zvicer godinama unazad uz Slobodana Kašćelana u svetu podzemlja važi kao vođa smrtonosnog kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubistva i brojna druga krivična dela

U bekstvu je od februara prošle godine u koje se dao neposredno posle hapšenja grupe Veljka Belivuka, koji je kako se ispostavilo za kavački klan obavljao "najprljavije" poslove, u vidu likvidacije pripadnika rivaalskog škaljarskog klana.

Pod imenom Josip Babić nesmetano putovao Evropom 

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,"kavačkog klana", služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Naime, prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Babića, rođenog 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je svojvremeno podgorički Dan.

Foto: printscreen

 

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš koji mu je poslužio za neometano putovanje.

Zvicer je, prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Preživeo atentat u kijevu 

Zvicer je izrešetan pretprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu. Dva naoružana napadača ispalila su desetak hitaca, od kojih ga je pet pogodilo. Napadače je Zvicerova supruga Tamara, koja je istrčala iz stana i zapucala na njih, sprečila da ga “overe”. Zahvaljujući njoj, vođa "kavčana" je tada preživeo.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA

Potegla pištolj da bi spasla muža: Tamara Zvicer
Pokušali da mu ubiju suprugu, sumnjičili Vukotića

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana koji je ubijen 8. septembra ove godine, bio je osumnjičen da je pre četiri godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od vođa suparničkog kavačkog klana, saopštila je crnogorska policija.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je u maju 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru pucao na Tamaru Zvicer.

Da bi se osvetio platio 1,5 miliona evra za likvidaciju Vukotića

Šef kavačkog klana koji je prema pisanju medija likvidiran u Panami, prvi je na listi osumničenih za nedavno ubistvo vođe rivalskog škaljarskog klana Jovana Vukotića. Prema navodima iz istrage istanbulske policije on je za to ubistvo preko svojih ljudi od poverenja iskeširao lokalnim kriminalcima 1,5 miliona evra.

Vukotić je ubijen u centru Istanbula u prisutvu ćerkice i trudne supruge. Ubice su njegovim kolima prišle na motoru i ispalile smrtonosni rafal, od kojeg je Vukotić ostalo na mestu mrtav.u

Rat odneo više od 50 života

Rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. godine sa nestankom pošiljke kokaina u Španiji. Tada se jedna grupa razvojila na – škaljarski i kavački klan. U međusobnim obračunima ubijeno je više od 50 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)
Live TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)

Upravo je završen miting u Nišu. Čini se da opozicija pokušava da zbuni birače ne bi li ti birači doneli pogrešnu odluku. Tema Informer specijala bili su izbori 2. juna. Na ovu temu govorili su Biljana Pantić Pilja, član Predstavništva SNS-a, prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, Miljan Jovićević, analitičar, Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik SNS-a.

30.05.2024

19:56

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)
Live TV

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)

Rezolucija o takozvanom genocidu u Srebrenici kao i izbori 2. juna i dalje su najaktuelnije teme. Situacija na KiM takođe ima nacionalni značaj. Na sve ove teme u "Info danu" govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, glavni urednik RT Balkan Nikola Vrzić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program uključio se i Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje koji je govorio o tome šta je učinjeno u ovoj opštini u poslednje četiri godine, ali i koji su planovi za naredne četiri.

30.05.2024

16:59

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija