• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2022

15:16

APELACIONI SUD ODBIO ŽALBU! Pravosnazno potvrđena optužnica protiv Marka Drakule

printscreen

Vesti

APELACIONI SUD ODBIO ŽALBU! Pravosnazno potvrđena optužnica protiv Marka Drakule

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu branioca optuženog Marka Drakule i potvrdio rešenje, kojim je potvrđena optužnica protiv njega zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. godine, kada je na Vračaru pod njegov automobil "porše" postavio eksploziv.

Apelacioni sud je odluku doneo 20. juna, rekla je za Tanjug portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić.

Rešenje o potvrđivanju optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je postalo pravosnažno, pa se može očekivati da sud uskoro zakaže početak suđenja.

Drakula se optužnicim tereti za krivična dela: teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora i teško delo protiv opšte sigurnosti za koje mu preti kazna od jedne do 8 godina zatvora, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Drakula se sumnjiči da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod Vukičevićevog poršea, a kad je on bio u blizini, okrivljeni je daljinski aktivirao je eksploziv.

Vukičevića je odbacila detonacija. Zadobio je i lake povrede, dok mu je vozilo potpuno uništeno.

Eksplozijom je pričinjena velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Drakula se u istrazi branio ćutanjem, odnosno iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

On se nalazi u pritvoru zbog drugog predmeta u kojem je nedavno prvostepenom presudom osuđen na tri i po godine zatvora zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.

Vukičevića su u okrobru 2020. godine ubili pripadnici grupe Veljka Belivuka, kojima uskoro treba da počne suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog tog i još četiri ubistba, kao i niza krivičnih dela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija