• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2022

10:20

Ramphastos nadgleda poslovanje SKS365 preko svojih predstavnika

Printscreen youtube

Vesti

Ramphastos nadgleda poslovanje SKS365 preko svojih predstavnika

Podeli vest

Kao odgovor na naš prethodni tekst vezan za poslovanje kompanije SKS365 u Srbiji i pitanja direktno postavljena kompaniji SKS365, obratili su nam se advokati holandskog investicionog fonda Ramphastosa sa odgovorom da Ramphastos nije vlasnik SKS365 od 2020 godine

Po saznanjima Informera, Ramphastos nadgleda poslovanje SKS365 na redovnom nivou preko svojih predstavnika Didedrik Oosta I Philipa van Wijngaardena. Takođe je u direktnoj komunikaciji i sa nekim od zaposlenih. Ovo su nam potvrdili zaposleni iz SKS365, a postoje i desetine mailova koji potvrđuju povezanost. 

Vrlo je interesantno da su od 2020 članovi Ramphastosa organizovali sastanke u prostorijama SKS365 sa njihovim zaposlenima. Informer postavlja pitanje zašto su organizovali sastanke ako nisu povezani? 

Iz svega što se vidi, može se zaključiti da je Ramphastos tihi vlasnik SKS365, a da je do promene došlo zbog krivičnih postupaka protiv Ramphastosa I lica povezanim sa njim Marcelom Boekhoornom, Philipom Van Wijngaarden i Diedrik Oostom.

SKS365 je više puta u 2018 i 2019 izjavio da u tom trenutku bivši vlasnici SKS365, nakon prodaje kompanije, više nisu povezani sa kompanijom na bilo koji način. Informer je došao do informacije da je jedan od bivših vlasnika bio jedini zvanično ovlašćen da raspolaže računima jedne od kompanija SKS365 u Srbiji sve do kraja 2018 godine. Na tim računima po našim saznanjima je bilo oko 500 000 evra. Zanimljivo je da proces skidanja njega sa ovlašćena nije usledio cak ni u trenutku kada je podignuta optužnica od strane italijanskih istražnih organa novembra 2018 godine, već mesec dana kasnije kada su računi SKS365 u Srbiji već bili blokirani. Postavlja se pitanje da li bi ostao ovlašćeno lice da nije došlo do blokade računa kompanije. I postavlja se pitanje da li je koristio sredstva kompanije u tom periodu?

Takođe, Informer je došao do informacije da je jednom od članova porodice bivšeg vlasnika bio zabranjen ulazak u firmu, iako je bio visko pozicioniran član menadžmenta kompanije početkom 2018. U isto vreme je dobijao astronomske plate u iznosu od oko 600.000 rsd mesečno i to u period od 10 meseci. Postavlja se pitanje zašto je plaćan zaposleni kome je zabranjen ulazak u firmu? Da li to ima veze sa plaćanjem bivših vlasnika a da pri tome ne ostaje trag? Vrlo je zanimljivo da je on dobio otkaz kada se finalizuje istraga protiv bivših vlasnika. Takođe, podatak do kog je Informer došao je da je on tužio SKS365 i da je postupak u toku. Prema informacijama kojima raspolažemo, potražuje odštetu jer je SKS365 prekršio dogovor sa njim. Nadamo se da će domaći istražni organi utvrditi o kakvom dogovoru je reč. Iz svega što smo saznali nije nemoguće da je dogovor bio način isplate starim vlasnicima. Postavlja se pitanje da li je ovo bio deo šireg dogovora kako bi se izbeglo plaćanje poreza u Italiji. 

Takođe, u maju 2021 godine u CrownPlaza Beograd u isto vreme su bili Ramphastosovi članovi i neki od bivših vlasnika. Da li je i ovo samo koincidencija? Ili kontakt između njih nikad nije ni prekidan? 

SKS nastavlja sa “čudnom praksom” pa je tako čovek koji se vodi kao direktor jedne od SKS firmi u Srbiji ujedno I član uprave jednog od srpskih priređivača igara na sreću. Ono sto je još bizarnije je da je isti čovek bio direktor SKS365 u vreme kada je bivši vlasnik imao ovlašćenje za račune SKS365 u Srbiji. Napominjemo da on kao direktor nije imao ovlašćenje u tom periodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija