• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

27.03.2024

20:21

Braja otkrio kako se prvobitno zvala pesma "Gnezdo orlovo": "Autori su bili prinuđeni da joj promene ime! "

ATA Images

Estrada

Braja otkrio kako se prvobitno zvala pesma "Gnezdo orlovo": "Autori su bili prinuđeni da joj promene ime! "

Podeli vest

Kompozitor Dragan Brajović Braja još jednom je prokomentarisao srpski izbor za pesmu koja će nas predstavljati na "Evroviziji" i otkrio kako je trebalo da se zove pesma "Gnezdo orlovo".

Iako se Dragan Brajović Braja ne oglašava često o aktuelnim temama, nedavno je uoči finala za "Pesme za Evroviziju" izneo svoj stav koga se čvrsto drži. On je tada osudio članove žirija koji nisu dali glasove Anđeli Ignjatović Breskvici tj pesmi "Gnezdo orlovo".

Tekstopisac je u razgovoru sa medijima otkirio i da je pesma koja je izazvala ogromnu pažnju na takmičenju prvenstveno trebala da se zove "Gnezdo Kosovo".

Foto: Informer/ATA images

 

- Ja uvek stojim iza svega što izgovorim, čak i kad se pokajem zbog nečega. Što se pitanja tiče, stojim iza toga da je nedopustivo u Srbiji reći bilo kome da ne može pesma da se zove "Gnezdo Kosovo" i da, pesma se prvenstveno zvala tako i to je bio problem. Autori su bili prinuđeni da to promene. Zašto? Igra reči je kao prestrašna i nije politički korektno. U odnosu na koga? Nekoga ko je ukrao deo teritorije, podhranjen lažnom snagom i utemeljenjem, nekog globalističkog smeća, ja ovo govorim i to su moji stavovi. Ja sam ponosan što sam Srbin i nikada ne bih nikoga uvredio ni neku naciju, versku grupaciju... Nikad! - rekao je Braja pa ponovo prokomentarisao glasanje žirija zbog kojeg je Anđela Ignjatović Breskvica "izgubila" prvo mesto:

Foto: Foto: ATA Images, Miloš Rafailović

 

- Pita se pola pola žiri i to je okej. I neka sam ja i ovaj put teoretičar zavere i ako je moj stav da ne postoje teorije zavere. Postoje samo zaverenici i tako je i ovde bilo. Ja sam grubo reagovao na Sajsi i iza toga stojim, možda sam preterao ali šta je problem? Smatram da je Sajsinih 0/12, pa i Marijinih 4/12 poena bilo savršeno dovoljno da postane nedostižno da Breskvica pobedi, jer se znalo da će "Gnezdo orlovo" po broju glasova publike pobediti. Neko se dosetio da Breskvica ne sme da bude prva pa su joj davali manje poene, na žiri mislim. Sve bi bilo okej da je Sajsi dala Tejadori 12 a Breskvici 8 ili 7 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija