• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs/I. P.

22.01.2024

14:58

"Završio sam sa pozorištem, istrošio sam se": Dragan Jovanović doneo važnu odluku, ovo planira da radi u budućnosti

Informer

Estrada

"Završio sam sa pozorištem, istrošio sam se": Dragan Jovanović doneo važnu odluku, ovo planira da radi u budućnosti

Podeli vest

Dragan Gagi Jovanović doneo je odluku da napravi predah, odigrao je više od 4000 predstava i otkriva čemu se sada posvetio

Istaknuti glumac Dragan Gagi Jovanović (57) je javnosti poznat po ulogama u mnogim serijama, filmovima i predstavama. Povremeno je igrao u filmovima ("Četiri ruže", "Ekipa", "Komedija na tri sprata") i serijama ("Švindleri", "Lud, zbunjen, normalan") kada mu je zdravstveno stanje to dopuštalo, ali s obzirom na to da nije u stanju da sat i po, dva bude fizički aktivan, on je odlučio da se neće vraćati na pozorišnu scenu.

Umesto pozorišta Dragan dosta vremena provodi na Zlatiboru, gde sa svojom porodicom uživa u čarima prirode.

Foto: Radule Perisic/ATAImages

 

Supruga slavnog glumca Branka Pujić, je jednom prilikom izjavila da oni nikada nisu želeli da rade bilo šta što nije u skladu sa njhovim vrednostima. Takođe, Branka je istakla da je njen suprug mnoge uloge odbio.

 - Dragan se nikad nije vodio novcem. Prihvatao bi da radi samo ono u šta veruje i što mu prija, a onda bi davao sto odsto sebe. I više od toga, išao je preko granice bola i izdržljivosti. Takav je, kad nešto želi, učiniće sve da to bude perfektno. Zato i ne treba da se buni što mu je zdravlje narušeno. Novac, moć i uticaj ga ne zanimaju, štaviše, gade mu se. Takav je bio i u mladosti kad smo se upoznali. Stalno mu šalju scenarije na čitanje. U retko kom vidi sebe. Zahvali se i odbije ponudu. Isto je učinio i sa predlozima da reklamira alkohol ili kockarnice i kladionice. Ali zato rado prihvata uloge u studentskim filmovima. Nudili su nam svašta, odbili smo sve. Ne pripadamo nikome, nijednoj opciji. Status nećemo menjati - ističe Pujićeva za časopis "Gloria".

Foto: Youtube printscreeen

 

Dok Jovanović ističe da piše roman

- Lepše mi je da pišem ručno. Radim grafitnom olovkom, brišem gumicom, ceo proces se odvija polako, što mi odgovara. Reč je o naučnofantastičnoj biografiji. Uporno sam tražio model koji će u sebi sadržati moje fantastične priče, izmišljotine, kao i autobiografske elemente. Definitivno mi se sve to spojilo, biće vrlo zanimljivo, verujem. U principu, kad pročitas dobru knjigu, vidiš da je zasnovana na autentičnom životu, na ličnom iskustvu - zaključuje Gagi.

Gagi je naučio je da živi sa povredom leđa, diskus hernijom u lumbalnom delu kičme, kao i sa čirom na želucu.

Svoju meru sam popio. Dosta je bilo. Sada nemam potrebu za alkoholom. Završio sam i sa pozorištem. Istrošio sam se. Odigrao sam više od 4.000 predstava tokom kojih sam davao svoj kreativni, mentalni i fizički maksimum. Rastao sam se od pozorišta za sada, što ne znači da ću ga odbiti ako me nekada ponovo bude zaprosilo. Radim lagane vežbe za leđa i pazim da ne napravim nagli pokret. Naterao sam se da polako ulazim i izlazim iz automobila. Navikao sam se na ograničenja. Kad me zaboli, trpim i čekam da prođe. Odrekao sam se skijanja i tenisa. Ali sam zato postao veoma vešt u bilijaru. U prizemlju kuće postavili smo stolove za bilijar i stoni tenis. Ponekad se zaigram po pet-šest sati - izjavio je glumac, za istoimeni časopis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!
Proći će kao Francuzi!

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!

Šef američke komande za specijalne operacije general Brajan Fenton otkrio je nove detalje o operacijama britanskih kopnenih jedinica u Ukrajini, navodeći da Pentagon o ratu koji je u toku saznaje „uglavnom kroz oči partnera za specijalne operacije Velike Britanije", koje je on naveo kao testiranje novih pristupa modernom ratovanju na frontu.

16.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija