• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.08.2023

16:30

Dona Ares je tvrdila da je mleko otrovalo: Pet dana pred smrt napisala je reči koje lede krv u žilama!

printscreen

Estrada

Dona Ares je tvrdila da je mleko otrovalo: Pet dana pred smrt napisala je reči koje lede krv u žilama!

Podeli vest

Dona Ares je bila sinonim žene hrabrosti koja je do poslednjeg dana verovala u bolje sutra i da će uspeti da pobedi opaku bolest. Poslednje reči koje je napisala ostale su utkane u svaku poru njenih najvernijih fanova.

Pevačica je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću kao Azra Kolaković, dok umetničko ime Dona Ares najbolje govori ko je ona zapravo bila: donna na italijanskom znači žena, a Ares je u grčkoj mitologiji bog rata - dakle, Žena ratnik.

Dona potiče iz porodice muzičara, te nije čudno što je i ona krenula baš tim putem. Završila je nižu i srednju muzičku školu, kao deovjčica nastupala na brojnim muzičkim festivalima. Već je sa 14 godina u rodnom mestu počela da nastupa sa lokalim rok bendom "Camino Verde", a sa 16
je napisala svoje prve pesme. Imala je želju da nastavi da se školuje na inostranoj muzičkoj akademiji, ali ju je rat u BiH sprečio u toj nameri. Ipak je uspela da završi muzičku akademiju i upiše studije engleskog jezika i njiževnosti.

Godine 1997. prvi put je nastupala pod imenom Dona Ares na hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije. Iste godine ostvaruje veliki uspeh sa pesmom "Kazna" na festivalu Bihać, nakon kojeg su njeni hitovi bili visoko rangirani na svim muzičkim listama u Bosni i Hercegovini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

 

Godine 1998. snima svoj prvi studijski album "Ti me više ne voliš" u Duizburgu, a 2000. godine duet sa pevačem Halidom Bešlićem, pod nazivom "Sviraj nešto narodno". 

Pet godina nakon toga doživljava veliki uspeh u Srbiji sa pesmom "To mi nije trebalo", a nakon Srbije u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori postaje mega zvezda i održava veliki broj koncerata. Godine 2015. pokazala se kao izvrsna spisateljica objavivši knjigu "Soba za nikoga".

Pri pomisli na Donu Ares prva asocijacija nam je nežna plavuša snažnog glasa i neobičnih slika na koži, koje bismo pre očekivali na nekom krupnom muškarcu. Ali, tetovaže za nju nisu bile samo šaranje, one su bile način da oslika svoj život neprekidnu borbu sa "demonima".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

 

Džavid Ljubovci je široj javnosti poznat kao muž pokojne pevačice, Džavid je i pre ljubavi sa Donom, bio izgrađeni muzičar, gitarista, kompozitor i producent. Džavid je sarađivao sa brojnim velikim imenima sa javne scene, ističući da se neće ponoviti glas koji je imao Šaban Šaulić, Džej Ramadanovski, ali i Dona Ares.

Dona i Džavid emotivnu vezu započeli su devedesetih godina, dok su se 2011. godine venčali. Brak je bio idiličan, a onda su se pojavili nepremostivi problemi među njima, da bi pevačica čak svojevremeno objavila i na Instagramu da je izgubila poverenje u svog supruga.

- Gotovo je i nije mi žao! Gde nema poverenja tu nema ničega! Nikada! Zbogom, hej hej… - napisala je Dona tada uz fotografiju na kojoj je precrtan Džavid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

 

Njihova veza je bila ispunjena turbulencijama, ali je ona opisivala da joj je Džavid bio velika podrška tokom borbe sa opakom bolešću. Neposredno pred njenu smrt su se rastali, a iz njegovih reči neposredno posle sahrane možemo zaključiti da su imali problema u vezi:

- Kada čovek dođe u fazu gde je svestan da odlazi, ne treba mu zamerati na tome što kaže. Tako nisam ni ja. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo o tome ni govoriti. Ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše nismo mislili o našem braku. Ne zameram joj, znam da u dubini duše nije mislila ništa loše - rekao je Džavid.

I slaba jača sam

Uprkos tome što nikada nije odustajala od života, čini se da je život odustao od nje. Napustila nas je 2. oktobra, 2017. godine kada je imala 41 godinu. Pevačica je u 39. godini saznala da boluje od teškog oblika karcinoma, a onda je krenula njena borba.

Dva puta je uspela da pobedi bolest, ali bi se ona svaki put vraćala. Treći put bio je koban po nju. Njena borba praćena je od samog početka, svi su mislili da će se izvući, da će preživeti tu opaku bolest, ali nažalost to se nije desilo. U jednom gostovanju u jednoj emisiji, Dona je otkrila zbog čega misli da je dobila rak.

Foto: printscreen

 

 

- Znam da će me napasti svi, ali ja mislilm da je mene lično otrovalo mleko - rekla je pevačica.

Otvorena i direktna, ova mlada kantautorka delila je sa svojim fanovima sve korake borbe, pa čak i one najteže. Njeni svakodnevni postovi o hemoterapiji, gubitku kose, mučnini i patnji su prerasli u najvažniju medijsku kampanju za borbu protiv raka. Bez ikakve patetike ili ublažavanja, ona je govorila kako se čovek oseća posle hemoterapije, šta ona čini organizmu i koliko je težak oporavak.

Do poslednjeg dana bila je vedrog duha i nasmejana, a na društvenim mrežama delila je svoja najintimnija osećanja.

Još uvek sam dobro!!! Podnošljivo je, iako već osećam i vidim, uostalom, kako polako bledim - napisala je tada Dona, koja je ubrzo zatim preminula.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

 

Pet dana pre smrti postavila je još jednu fotografiju na svoj Instagram. Postavila je sliku pre opake bolesti, na kojoj je izgledala najbolje i napisala - "Voli vas vaša Dona Ares".

Najtrgičnije reči nakon gašenja života mlade pevačice izustila je njena neutešna majka obćavajući da će ispuniti poslednju želju donne Azre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

 

- Verujte mi da vremenom ne postaje lakše, samo teže, i jedino što me održava jesu hrabrost i snaga koju nam je ostavila. Ko god kaže da vreme leči bol - laže. Živim tako što tugu čuvam isključivo za sebe. Preteško je i svaki novi dan je teži. Kada je shvatila da dolazi njen kraj i da ne može dalje, nama koji smo ostali iza nje očitala je lekciju i poručila: Do poslednjeg trena morate biti jaki, boriti se svakog dana iz početka. Naravno, mi se trudimo da ispunimo njenu želju - rekla je Donina majka svojevremeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12