• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. Đorđević

07.08.2023

06:20

"Sinovi idu mojim i  Džejovim stopama!" Adil otkrio kako mu je tast pomogao na početku karijere

shutterstock/Informer

Estrada

"Sinovi idu mojim i Džejovim stopama!" Adil otkrio kako mu je tast pomogao na početku karijere

Podeli vest

Adil je ispričao kako njego stariji svira klavir i ide u "Mokranjac", a mlađi pogađa svaki ton iako ima tek tri i po godine.

Sinovi su nasledili talenat za muziku od mene i dede Džeja, kaže za Informer Adil Maksutović. Pevač je proteklog vikenda u Knjaževcu, na 62. Festivalu kulture mladih, pevao puna dva sata iako je kiša padala sve vreme! Posle nastupa u intervjuu za Informer otvoreno je pričao o pokojnom tastu Džeju Ramadanovskom, porodici i karijeri.

Foto: ATA Images

 

Dugo nisi izbacio novi album. Da li se može živeti od stare slave?

- Kad imaš pesmu koja traje, ne moraš da snimaš po svaku cenu. Ima mnogo pevača od kojih sam učio, a koji godinama nisu ništa snimali. Haris Džinović na svakih pet-šest godina snimi pesmu, ali svi znaju ko je on. Pokojni Džej je 2010. izbacio pesmu "Imati, pa nemati", a pre nje deset godina nije snimio ništa, pa su svi znali ko je Džej! Oni su moji uzori, nisu izbacivali pesme pošto-poto. Odrastao sam uz njihove pesme, a svi znaju da volim i Muharema Serbezovskog, Šabana Šaulića, Sinana Sakića...

Da li osećaš posebnu emociju kad izvodiš Džejove pesme?

- Moja deca imaju Džejove gene, normalno je da sam posebno vezan za njegove pesme. 

Foto: ATA Images

 

Da li ti je Džej najviše pomogao u karijeri?

- Siguran sam da mi je pomoglo to što sam njegov zet. Isto tako sam siguran da postoje deca velikih pevača koja nemaju ni desetinu njihovog talenta i uspeha. Kad je neko tvoj rod rođeni, ne znači da će automatski biti zvezda. Mislim da su se meni poklopile sve kockice. Imao sam talenat, koji je neophodan, a desile su mi se i dobre pesme. Napisao sam svoju prvu pesmu "Ne mogu bez tebe". Džej se oduševio kad ju je čuo. To je bilo 2006, kada sam se zabavljao s njegovom ćerkom i pustio sam mu demo-snimak. Rekao mi je: "Jao, Džoni, ovo je mnogo dobro! Ko ti je ovo radio?" Rekao sam mu da sam ja napisao, a on je kazao: "Ajmo kod Fute u studio" i tako je sve počelo. U studiju je bio i veliki Sinan Sakić. Pevao sam im celu noć i slušao savete, a onda mi je Futa rekao: "Aj ti, mali, dođi sutra, ali sam." Ali oni su "ušli u čašu", lepo im je bilo, pa su me terali da još pevam! 

Da li su tvoji sinovi nasledili talenat od tebe i dede Džeja?

- Kako da ne! Adrijan je treći razred Muzičke škole "Mokranjac" i svira klavir. Pokupio je i dedine i tatine gene, uspeh mu je zagarantovan. Ne znam da li će biti pevač, ali sigurno će biti u muzičkom svetu. Mlađi ima tri i po godine i veoma je muzikalan. Pogađa tonove iz prve i peva bez falša, ali je mnogo mali za muzičku školu, pa ćemo sačekati još malo.

Foto: Printscreen/Instagram

 

Trenutno se snima film o Džeju. Da li ćeš se pojaviti u njemu?

- Neću, zato što se taj film ne odnosi na ceo njegov život, već na jedan deo. Ukoliko se bude snimao nastavak, možda ću se pojaviti.
 

Fali da se pojavi 
neka nova Marina

Da li misliš da je zavladala kriza autorstva zbog ove hiperprodukcije?

- Fali sveža krv. Fale autori koji su drugačiji, a da to ne bude samo trep, rep i ta komercijala kojoj većina teži. Previše je takvih albuma. Voleo bih da se pojavi neki novi Bane Opačić, Braja, Marina Tucaković, Jelena Trifunović... Ti ljudi su napravili na hiljade hitova, ali nikako da vidim nekog klinca koji je krenuo njihovim stopama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!
RAT SVIM SREDSTVIMA

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“. Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

28.05.2024

18:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31