• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D. I.

12.01.2023

12:09

OVO JE SNIMAK SPORNE PESME KOJU JE DANICA IZVELA NA BADNJE VEČE! Crnogorci je zbog ovoga kažnjavaju sa 20.000 evra

Printskrin:Youtube

Estrada

OVO JE SNIMAK SPORNE PESME KOJU JE DANICA IZVELA NA BADNJE VEČE! Crnogorci je zbog ovoga kažnjavaju sa 20.000 evra

Podeli vest

Danica Crnogorčević, pevačica etno muzike, na Badnje veče nastupila je ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gde je otpevala pesmu "Oj, svijetla majska zoro" sa izmenjenim tekstom u kojem je spomnenula Kosovo i Obilića, nakon čega joj preti kazna od 20.000 evra. Sada se u javnosti pojavio snimak Daničinog izvođenja zbog kojeg Crnogorci žele da je kazne

Danica, koja je u svoj repertoar uvrstila himnu Crne Gore, ali verziju iz 1863. "Oj junaštva svjetla zoro", sada bi mogla da plati tu odluku 20.000 evra.

Foto: Z.G.

Otpevala staru verziju pesme i sada joj preti kazna... Danica

U jednom delu pesme Danica peva "jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”, (taj deo možete pogledati u videu ispod od 0.30 minuta):

Iako nije bilo delova pesme u kojima bi ona uvredila crnogorski narod, očigledno je nekome zasmetalo što se pevačica odlučila da otpeva autentičnu verziju današnje himne "Oj svijetla majska zoro".

U toku su konsultacije između policije i tužilaštva da li je Crnogorčević prilikom interpretiranja himne ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici 6. januara, tokom Badnje večeri, prekršila Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore.

Socijaldemokrate Crne Gore su tim povodom pozivali nadležne organe da shodno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore kazne organizatora događaja, kao i fizičko lice koje je istu izvelo. Prema njihovim rečima, ovo je deo kontinuiranog delovanja u pravcu urušavanja državnog identiteta Crne Gore.

 

 

- Nažalost, svedoci smo kontinuiranog delovanja u pravcu urušavanja državnog identiteta Crne Gore i temeljnih vrednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore i ćutanja nadležnih organa na takve opasne svesno planirane pojave - zaključuju iz SD-a.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baka

pre 1 godinu

Preko 70 mi je godina i znam da su crnogorci bili ponosni na ovu pesmu i kao himnu je pevali. A san se nasle neke ku...e , prodate duse i hoce da okrenu list. Ko je sad u toj Crnoj Gori lud, a ko pametan?

boki

pre 1 godinu

Ono što je srpsko ostaće i srpsko i to dnevna politika nemože promeniti.

gile

pre 1 godinu

ŠTO IM OBRAĆATE PAŽNJU! ĆERAJTE VI PO SVOME,NEKA ONI GOVORE ŠTA HOĆE-VI SAMO PO SVOME,KAO DA IH NE ČUJETE!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću
Politika

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću

Ispitivanjem svedoka tužilaštva, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Slađanu Trajkoviću koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn.

07.05.2024

10:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija