• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.05.2024

17:58

Titov unuk gost u studiju Informera! Razjašnjene mnoge misterije o životu Josipa Broza! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Titov unuk gost u studiju Informera! Razjašnjene mnoge misterije o životu Josipa Broza! (VIDEO)

Podeli vest

Svakog maja se setimo Tita. Neki se sete 1. maja, neki 4. maja, a neki 25. maja. Gosti "Info dana" Titov unuk Joška Broz i istoričar Nebojša Dimitrijević govorili su o tome ko je zapravo bio Josip Broz Tito. Šta je veća misterija: njegov identitet ili istorijska uloga.

Titov unuk Joška Broz rekao je da su misterije vezane za Titov život vezane za to što postoji neko ko želi da prikaže bivšeg predsednika na taj način.

Foto: Tanja Andric

Joška Broz

-Ja sam proveravao i preko Kurmrovca i preko rođaka i sve te priče su za malu decu. Ipak, on ne može da se zaboravi. Sve je više onih koji poštuju to vreme. Nakon Šapićeve izjave, prvi put je bilo devedeset hiljada ljudi u Kumrovcu. To je neko poštovanje. Njemu se poklonio ceo svet. Njegova sahrana je u Ginisovoj knjizi rekorda. Vi mlade možete da pitate ko je bio Tito, 99% njh zna. Ne znam zašto pokušavaju sve to. Ja imam njegovu sliku iz  1934. Na toj slici je imao sve prste. To su sve proizvodi stranih obaveštajnih službi koje su gledale kako da razbiju Jugoslaviju. To i danas rade. Ja sam svim nesvrstanim zemljama poslao pismo kao unuk Josipa Broza Tita da ne glasaju za ovu deklaraciju. Za jedan dan 176 lajkova podrške sam dobio i ni jedan negativan. On je čovek koji je bio u ratu u prvim redovima. Mi smo lepo živeli. Imali smo besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, odmarališta, lečilišta... Predsednik Vučić je prvi čovek koji je prihvatio taj način vladavine da neko ko stoji na čelu države treba za nju i da se bori, a ne da je daje strancima. Ono što on radi; svaka mu čast- rekao je Joška Broz.

Istoričar Nebojša Damjanović istakao je da o Titu nije jednostavno govoriti.

Foto: Tanja Andric

Nebojša Broz

-Nije jednostavno govoriti o Titu. Razumem emocije mnogih ljudi. Mnogi se sećaju boljeg života nakon razorene žene. To je bila mladost mojih ljudi. Tito je bio veliki državnik na svetskom planu i ostaće upamćen. Tri i po decenije je vladao. Titova vladavina, titova ličnost, to je nešto grandiozno. Tu postoji duga kolona pluseva i uspeha. Možete dugo i precizno govoriti o njemu u superlativu. Postoji duga lista veoma loših stvari za građane Jugoslavije, a posebno za nas Srbe. Ja nisam obožavalac Titov nikad bio, ali trudim se da budem objektivan. Rusi imaju deo arhiva koji nisu objavili vezano za Tita. Rusi su doneli dokument u kome piše da je Tito bio oženjen nekom ženom jevrejskog porekla. Bio je venčan sa njom pre rata. Ona je streljana. Jedan brak predsednika Jugoslavije nije bio poznat čak i njegovim saradnicima. Imamo i slučaj falsifikata potpuno nepotrebno- rekao je Damjanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija